نفت، گاز و پتروشیمی

ما در شرکت شتاب دهندگان بازار پارس با هدف ایجاد بازارهای تخصصی، تجاری سازی تولیدات شرکت های دانش بنیان، انتقال و توسعه فناوری و تبادل بازار شرکت های بزرگ صنعتی با شرکت های کوچک فناور در منطقه اقتصادی انرژی پارس، با همکاری شرکت های ملی نفت و گاز و پتروشیمی های مستقر در منطقه پارس جنوبی و اتکا به توانمندی های بخش خصوصی رویدادهای فناورانه و نمایشگاه های تخصصی تقاضا محور را در این منطقه مهم اقتصادی کشور برگزار می نماییم. در همین راستا اطلاعات مختصری از صنایع مستقر و ویژگی این منطقه در ادامه مطلب ارائه می گردد.

منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

در حاشیه خلیج فارس و در محدوده 46 هزار هکتاری استان بوشهر قرار گرفته است که مشتمل بر سه منطقه پارس یک (پارس جنوبی) با 14 هزار هکتار که شهرستان عسلویه را در بر می گیرد ، پارس دو ( کنگان) در محدوده 16 هزار هکتاری شهرستان کنگان را در بر گرفته است و پارس سه ( پارس شمالی) شامل 16 هزار هکتار از محدوده ی شهرستانهای دیر، دشتی،تنگستان و بوشهر را در بر می گیرد.

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی:

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبیSPGC(سهامی خاص) به منظوره بهره‌برداری از فازهای توسعه‌ای میدان گازی پارس جنوبی به عنوان یکی از شرکت‌های فرعی ملی گاز ایران در تاریخ۱۳۷۷/۷/۲۸ تأسیس گردید. این شرکت مسوولیت بهره‌برداری از تأسیسات خشکی فاز ۱ الی ۱۰ پارس جنوبی را عهده‌دار می‌باشد.

پالایشگاه‌های در حال بهره‌برداری میدان گازی پارس جنوبی

پالایشگاه فاز ۱ (پالایشگاه اول)

پالایشگاه فازهای ۲ و ۳ (پالایشگاه دوم)

پالایشگاه فازهای ۴ و ۵ (پالایشگاه سوم)

پالایشگاه فازهای ۶ و ۷ و ۸ (پالایشگاه چهارم)

پالایشگاه فازهای ۹ و ۱۰ (پالایشگاه پنجم)

پالایشگاه فاز ۱۲ (پالایشگاه نهم)

شرکت نفت و گاز پارس:

شرکت نفت و گاز پارس (POGC) به عنوان یکی از شرکت‌های زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران در اول دیماه ۱۳۷۷ تأسیس گردید. این شرکت مسوولیت توسعه کلیه فازهای میدان گازی پارس جنوبی و توسعه میدان‌های گاز پارس شمالی، گلشن و فردوسی و همچنین توسعه لایه نفتی پارس جنوبی را در آب‌های خلیج فارس دارا می‌باشد

طرح‌های در حال توسعه میدان گازی پارس جنوبی:

طرح توسعه فاز ۱۱

طرح توسعه فاز ۱۳

طرح توسعه فاز ۱۴

طرح توسعه فازهای ۱۵ و ۱۶

طرح توسعه فازهای ۱۷ و ۱۸

طرح توسعه فاز ۱۹

طرح توسعه فازهای ۲۰ و ۲۱

طرح توسعه فازهای ۲۲ و ۲۳ و ۲۴

مناطق عملیاتی

1- منطقه پارس 1 (پارس جنوبی): این منطقه با 14 هزار هکتار وسعت شامل 16 فاز فرآوری گاز و 15 مجتمع پتروشیمی و نیز صنایع پایین دستی پتروشیمی، صنایع مختلف مرتبط و صنایع نیمه سنگین است که فازهای 1 تا 10 به بهره برداری رسیده است و فازهای 15، 16، 17، 18، 20 و 21 نیز در این منطقه در حال ساخت می باشد.

2- منطقه پارس 2 (پارس کنگان): اراضی منطقه پارس 2 (پارس کنگان) به وسعت 16 هزار هکتار، شامل 8 فاز پالایشگاهی و یک طرح LNG می باشد. ساخت فازهای 11، 12، 13، 14، 19، 22، 23 و 24 و کارخانه ی (IRAN LNG) در این منطقه برنامه ریزی شده است.

3- منطقه پارس 3 (پارس شمالی): اراضی پارس شمالی 16 هزار هکتار است که به منظور پشتیبانی از طرح توسعه برخی میادین مهم هیدروکربوری اختصاص یافته است. میدان های گازی پارس شمالی، گلشن، فردوسی و فرزاد A و B در این حوزه عملیاتی قرار دارند.

فاز های پالایشگاهی

از مجموع 24 فاز پالایشگاهی (معادل 28 فاز) در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در حال حاضر 12 فاز پالایشگاهی ( 1 تا 15و 16) درحال بهره برداری می باشد. طبق استانداردهای موجود به طور میانگین به ازای هر فاز یک سکو و حدود 10 حلقه چاه فعال در دریا وجود دارد که گاز و میعانات گازی موجود در مخزن پارس جنوبی را به همراه آب شور از طریق خطوط لوله 36 اینچی به منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس وارد می کند. روزانه به هر فاز حدود 1 میلیارد فوت مکعب گاز معادل 6 / 28 میلیون متر مکعب، وارد می شود و بطور متوسط 25 میلیون متر مکعب گاز شیرین سازی می گردد. هر فاز در روز همچنین معادل 40 هزار بشکه میعانات گازی و 200 تن گوگرد تولید می کند. در فاز 4 و 5 علاوه بر این محصولات، عملیات استحصال اتان و بوتان و پروپان) بصورت مایع انجام می شود.

صنایع پتروشیمی

در کنار فازهای عظیم پالایشگاهی ،احداث صنایع پتروشیمی در 1400 هکتار زمین در نظر گرفته شده تا در دو فاز با فراوری محصولات اولیه ی فاز ها ،ارزش افزوده ی بیشتری نصیب کشور شود. تولید مقادیر قابل توجهی اتان، گاز مایع ،میعانات گازی، گوگرد و همچنین گاز طبیعی از میدان عظیم گازی پارس جنوبی، توسط پالایشگاه های احداث شده در منطقه پارس، می تواند بعنوان یکی از عوامل رشد و توسعه صنایع پتروشیمی در کشور عمل کند، به همین منظور ساخت 25 مجتمع عظیم پتروشیمی به همراه تاسیسات جانبی مورد نیاز در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران قرار دارد .

منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس سرزمین فرصت ها